fahajomodell.hu

Kézi készítésű, egyedi hajómodellek, makettek

3

R.M.S. Titanic hajómodellMegosztom

Titanic története:


A Titanicot 1909. március 31.-én kezdték el építeni. 1911.-ben bocsátották vízre, dupla fenékkel és 16 vízzáró résszel. Azt állították, hogy a Titanic elsüllyeszthetetlen, még két elárasztott vízzáró résszel is a víz színen tud maradni. Azt viszont a nagy lelkesedésben senki sem vette észre, hogy a csodálatos Titanic válaszfala mindössze 10 lábbal (kb.3m) volt a vízszint fölött. A világ eddigi legnagyobb luxushajója, az első és egyben utolsó útján 1912. április 14.én 23 óra 40 perckor jéghegynek ütközött, és mivel az ütközés során kihasított rész a sokat dícsért dupla fenék felett okozott kárt 300 láb hosszúságban, és ezzel a víz öt vízzáró kamrát öntött el a tragédia elkerülhetetlen volt. A Titanic 1912. április 15.-én hajnali 02 óra 20 perckor elsüllyedt. Több mint 2200 ember volt a fedélzetén, akik közül 1500-an elvesztek, mivel a fedélzeten csupán 20 mentőcsónak volt (még egy mentőcsónak sor elfért volna, de hogy szellősebb legyen a fedélzet és nagyobb hely legyen a sétálásra elvetették az ötletet) 1176 fő férőhellyel, azonban a személyzet gyakorlatlansága miatt, még ez sem lett kihasználva.

Emlékezzünk meg dr. Lengyel Árpádról a Carpatia (amely a Titanic túlélőit kimentette) magyar orvosáról, aki a lelkes hivatástudatával, önzetlen, segítőkész, odaadó szeretetével, és orvoshoz méltó magatartásával, egyrészt fizikális, másrészt mentális értelemben, hozzásegítette a menekülteket a túlélésben.
Amennyiben többet szeretne tudni dr Lengyel Árpád életéről, olvassa el a Völgy Péterné dr. Reich Márta - dr Balogh Tamás: A Titanic árnyékában -Egy orvos története című könyvét.

A hajómodell méretarány: 1:200
                      hossza:       135 cm
                      szélessége:  16 cm
                      magassága:  38 cm

Nagy megtiszteltetés ért. Svájcból az I Salonisti zenekartól, amely a Titanic című filmben a végsőkig játszott, kaptam egy dedikált cd-t. A Titanic hajómakettem hívta fel rám a figyelmüket. Köszönet a zenekarnak.

Képgaléria a hajómakettről:

titanic-hajomodell-atitanic-hajomodell-btitanic-hajomodell-ctitanic-hajomodell-dtitanic-hajomodell-etitanic-hajomodell-ftitanic-hajomodell-gtitanic-hajomodell-htitanic-hajomodell-jtitanic-hajomodell-ktitanic-hajomodell-ltitanic-hajomodell-mtitanic-hajomodell-ntitanic-hajomodell-o

 
Fa hajómodellek

Kézi készítésű hajómodellek, makettek egyedi igények szerint.

Saját készítésű hajókötél értékesítés hajómodellekhez


Elérhetőség

Susányi Oszkár
Hajómodell készítő mester

GEROSZ Bt.
2360 Gyál Bocskai u.53.

Telefon / telefax: +36-29-345-319
E-mail:  info@fahajomodell.hu

Gyorslinkek

Hajómodellek, hajó makettek
Import hajómakettek
Ágyú makettek
Leonardo Da Vinci makettek

Hajókötél értékesítés hajómodellekhez

YouTube videó csatornánk

Fahajómodell - Susányi Oszkár hajómodell készítő mester © 2015   Cím: 2360 Gyál Bocskai u. 53.   Tel: +36 (29) 345-319

FEL