fahajomodell.hu

Kézi készítésű, egyedi hajómodellek, makettek

3

ÉrtéktárMegosztom

Gyál város értéktára

2020.január 21.én bekerültem Gyál város értéktárába. Az eddigi helyi értékek ide kattintva megtekinthetők. Jó érzéssel tölt el, hogy olyan városban élek, ahol ennyire nagyra értékelik a munkásságomat a hajó makettek készítése területén. Az első képen az emléklap, a másodikon a rólam és a makettjeimről szóló tabló, a harmadikon a tablóm, a legújabb értékek társaságában látható.
2022.02.-án  a Gyáli Értékbizottság és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár bemutatta a "Gyáli értékeink nyomában" című könyvet.
A könyv tartalmazza Gyál helyi értékeit. (Jelenleg 30 helyi érték található Gyálon, de ez még bővülni fog).
A képek között a második sorban az első képen a könyv borító oldala, a másodikon a rólam szóló cikk, a harmadikon pedig én és egy hajómakettem, a Flying Cloud szerepel.
 
Értéktár

A magyar nemzeti értékekről  és a hungarikumról szóló 2012. évi XXX. törvény egyebek között megállapítja, hogy "az összetartozás, az egység és a nemzeti tudat erősítése érdekében ... örökségünket, a magyar kultúra évezredes értékeit, a magyarság szellemi és anyagi alkotásait, ember alkotta és természet adta értékeit átfogó értéktárban kell összesíteni".
Az átfogó értéktár hazai és külhoni települési- és tájegységi,  valamint hazai, megyei és ágazati értéktárból áll, amely a Hungarikum Bizottság által felállítandó Magyar Értéktárat bemutató magyar és angol nyelvű internetes honlapon is megismerhető. A törvény hatálya alá tartozó hungarikumok, illetve az átfogó értéktárba felvett értékek közül a nemzeti- és kiemelkedő nemzeti értéknek minősített értékek fenntartását, megismerését, hazai, külgazdasági és kultúrdiplomáciai hasznosítását a Hungarikum Bizottság pályázatokkal támogatja.
A települési értéktár a települési önkormányzat területén fellelhető, illetve az ott létrehozott nemzeti érték felvételét a települési értéktárba bárki írásban kezdeményezheti az adott érték fellelhetőségének helye szerint illetékes önkormányzat polgármesteréhez címzett javaslatában. A gyűjteménybe történő felvételről a települési képviselőtestület döntése alapján felállított érték-bizottság dönt.

 
 Forrás: Dr.Balogh Tamás
 TIT HMHE hajosnep.hu
 
           
 

 
 
       

ertektar-aertektar-bertektar-certektar-dertektar-eertektar-f

 
Fa hajómodellek

Kézi készítésű hajómodellek, makettek egyedi igények szerint.

Leonardo da Vinci műszaki elképzelései, makett formájában


Elérhetőség

Susányi Oszkár
Hajómodell készítő mester

2360 Gyál Bocskai u.53.

Telefon: 06-30-096-5950
E-mail:  fahajomodell@gmail.com

Gyorslinkek

Hajómodellek, hajó makettek
Ágyú makettek
Leonardo Da Vinci makettek
 A hajózásról (hajózási tudástár)   
 YouTube videó csatornánk

Fahajómodell - Susányi Oszkár hajómodell készítő mester © 2015   Cím: 2360 Gyál Bocskai u. 53.   Tel: +36 (29) 345-319

FEL